Heren, hierbij een idee waar ik al een tijdje mee rondloop. Ik zou het leuk vinden om dit idee uit te werken met enthousiaste medestanders, dus mijn vraag is of jullie hier een keer met me over willen brainstormen bij de KV.

Komt het idee:

In Engeland al populair: ‘Sup 2 the pub‘. De naam zegt het deels al. Een vrijblijvend evenement waarbij er met een groep Suppers wordt afgesproken op een startlocatie. Vervolgens wordt er gezamenlijk naar een locatie gepaddled (de pub), waar dan een pauze wordt gehouden met een drankje.. Na een bepaalde tijd wordt er vervolgens weer teruggesupt naar de startplek.. Ik kreeg dit idee van een Engelsman die ik vorig jaar op de Hiswa sprak. Iemand van Red Paddle. Ze waren begonnen met een paar man wekelijks, maar na een tijdje gingen ze met 80 man naar de pub…

Doel:  gezelligheid, mensen leren kennen, nieuwe locaties leren kennen.

Mijn idee is niet om het allemaal zelf te gaan organiseren, maar om een opzet/framework te maken zodat mensen zelf hun leuke idee kunnen posten op Facebook bijvoorbeeld. Veel mensen weten op hun homespot wel een leuke route met een drankje erbij. Om het aan te jagen wil ik er natuurlijk wel een paar organiseren. Denk bijvoorbeeld aan KV – Zeewolde – KV. (rondom Utrecht/Loosdrechtse plassen en de Vecht weet ik ook nog wel wat leuke tochtjes)

 

Er komen natuurlijk een heleboel vragen naar boven. Welk platform (Facebook is handigst denk ik), hoe te organiseren, hoe om te gaan met veiligheid van deelnemers, hoe kunnen mensen een tocht aanmelden, welke criteria moet het dan aan voldoen.

Mijn idee is het framework neer te zetten, een paar leuke events te doen . Maar uiteindelijk moet het een soort community worden dat zichzelf ook onderhoudt.

Misschien leuk om eens over na te denken.