FAQ’s

[cq_vc_accordion accordionstyle=”style1″ contentcolor=”#333333″ accordiontitle=”Vallen mijn andere sportspullen zoals fietsen ook onder de dekking?,Valt snowkiten ook onder de dekking?,Is mijn Gopro camera ook verzekerd?,Wat is de Sportzeker clausule,Waar kan ik de voorwaarden vinden,Langer op reis dan 90 dagen,Diefstal vanaf de dakdrager/surfbox,Opslag bij de surfclub,Verlies board,Spullen opslaan in auto of aanhanger,Diefstal van aanhangwagen,Spullen op het strand achterlaten,Diefstal uit de auto,,” titlehovercolor=”#ffffff” titlehoverbg=”#00aced” extraborder=”no” displayfirst=””][accordionitem] Ja, Extra sportuitrusting is meeverzekerd op vakantie (alleen op vakantie). Tot een maximum van 2.500 euro per persoon. Denk aan wintersport, duiksport, bergsport e.a. Zie ook pagina 31 van de algemene voorwaarden
[/accordionitem] [accordionitem] Snowkiten valt op vakantie onder de wintersport dekking, dus is dan gedekt, en materiaal tot maximaal 2.500 euro per persoon. In Nederland bij een middag snowkiten is er géén dekking, want snowkiten is geen sport die onder de Sportzeker clausule valt. Dus ja, je kan naar Feldberg of ergens anders op vakantie, dan heb je dekking.
[/accordionitem] [accordionitem] Een Go-Pro hero of andere camera/electronica die bevestigd is aan je surfmateriaal is tijdens een dagje surfen (niet op vakantie) per definitie niét verzekerd bij verlies. Het is geen surfmateriaal, dus valt niet onder de dekking (hoe vervelend ook). Dat geldt ook voor de hoogtemeter voor kiters: Woo Sports device.
[/accordionitem] [accordionitem] De Sportzeker clausule geeft de voordelen van Sportzeker aan die aanvullend zijn op de algemene voorwaarden. In de Sportzeker clausule staat bijvoorbeeld beschreven dat je ook in Nederland dekking hebt bij het varen. Dus samen met de voorwaarden voor de doorlopende reisverzekering betreft dit de dekking die je krijgt. Je ontvangt na afsluiten van de verzekering:

1. De polis van de a.s.r. Verzekeringen

2. De voorwaarden voor de doorlopende reisverzekering

3. De Sportzeker clausule
[/accordionitem] [accordionitem] De Sportzeker verzekering bestaat uit 2 documenten die je via deze links kunt vinden:

1. de Voorwaarden doorlopende reisverzekering

2. de Sportzeker clausule
[/accordionitem] [accordionitem] Bij de Sportzeker verzekering mag je 90 dagen aaneengesloten op vakantie. Ga je langer, dan kunnen we een Optimaal reisverzekering afsluiten, dan heb je tot 180 dagen. Dus ga je lang op reis, vraag ons dan om een offerte. Geef je vertrekdatum en retourdatum op, dan maken we een voorstel voor je
[/accordionitem] [accordionitem] Ja, de spullen in de surfbox zijn verzekerd als de surfbox op slot is. Losse surfplanken op een imperiaal moeten ook op slot aan het imperiaal vastgemaakt worden.
[/accordionitem] [accordionitem] Er is sinds juli 2015 WEL dekking bij diefstal uit een locker/kluisje/container bij je surfclub. Hier vind je meer informatie.

[/accordionitem] [accordionitem] Als je je kiteboard gewoon verliest op het water is het niet verzekerd. Er moet een duidelijke aantoonbare reden zijn waarom je het board bent kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door extreme omstandigheden die levensbedreigend waren. En dan met getuigenverklaring.
[/accordionitem] [accordionitem] Let op: onze diefstaldekking geldt op vakantie, én in Nederland/België als je van en naar de spot rijdt om te surfen, en parkeert tijdens het surfen. We dekken het niet als je ‘s nachts (of overdag bij je thuis, zonder intentie te gaan surfen) je spullen in je vervoermiddel of aanhanger laat liggen. Dan is de auto/bus/camper/aanhanger een soort permanente stalling geworden. Dat is niet de bedoeling. Je moet dus altijd je spullen uit je vervoermiddel/aanhanger halen en elders opbergen.
[/accordionitem] [accordionitem] Ik heb een trailer vol met surfspullen, hoe kan ik dat het beste verzekeren?

Je surfspullen die ín de trailer liggen vallen onder de Sportzeker verzekering (tot een maximum van 10.000 euro per polis).

De aanhanger is niét verzekerd onder de Sportzeker polis.
[/accordionitem] [accordionitem] Materiaal dat zonder direct toezicht op het strand ligt is niet verzekerd. Dus als je een bakkie koffie gaat doen tussendoor, en iemand steelt je kite (of ander surfmateriaal) van het strand dan is dat niét verzekerd
[/accordionitem] [accordionitem] Diefstal uit de auto is verzekerd als je naar de surfspot gaat, of terug, én tijdens het surfen. Dan is diefstal verzekerd voor je surfspullen als er sporen van braak zijn. Bijvoorbeeld: als je aan het varen bent en iemand slaat een ruit in en steelt je andere surfspullen, dan zijn deze verzekerd.

Diefstal is niét verzekerd als je bijvoorbeeld ‘s avonds alvast je spullen in de auto legt om de volgende dag te gaan surfen, en ze worden ‘s nachts gestolen.
[/accordionitem][/cq_vc_accordion]