Annuleringsverzekering

We leggen je graag uit welke 2 vormen van Annuleringsverzekering we aanbieden. Naast de ‘gewone’ annuleringsverzekering bieden we ook de ‘Allrisk’ annulering. 

Een annuleringsverzekering biedt dekking als je reis niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Ook zwangerschap, onvrijwillige werkloosheid en een op de klippen gelopen huwelijk zijn doorgaans grond voor annulering. Je krijgt de reissom dan geheel of gedeeltelijk retour.

Bij Europeesche Verzekeringen hebben we ook de Allrisk annulering. Dan kan je bij een voor jou dringende reden ook annuleren. Daarover hieronder meer.

Als eerste een paar algemene punten:

 1. onze annuleringsverzekering is een doorlopende dekking, die je dus elk moment van het jaar kan afsluiten. Je hoeft deze niet binnen een paar dagen na de boeking van een reis af te sluiten, tenzij je een ‘chronische aandoening/ziekte’ hebt. Zie dan punt 3.
 2. belangrijk is dat je bij het afsluiten van de verzekering nog geen indicatie hebt dat je moet annuleren.
 3. let op: ook als je een chronische aandoening/ziekte hebt kan je een annuleringsverzekering afsluiten, maar je moet dit binnen 7 dagen doen na afsluiten van de reis, en je moet stabiel zijn.

Onze verzekeringen: 

1. Gewone Annuleringsverzekering – Wat is verzekerd en wat krijgt je vergoed?

Moet je onverwacht je vakantie afzeggen? Dan vergoedt deze dekking de kosten die je daarvoor maakt. Ook de reisdagen die je niet hebt kunnen gebruiken omdat je je reis noodgedwongen moest afbreken, krijg je vergoed.

Wat zijn bijvoorbeeld redenen om te mogen annuleren?

 1. meestal betreft het medische redenen, van jezelf of familie en/of een directe huisgenoot.
 2. ook bij overlijden van familieleden
 3. zwangerschap die gevolgen heeft voor de reis
 4. medische ingrepen
 5. maar ook als je onverwacht een nieuwe woning krijgt toegewezen
 6. je relatie loopt stuk (huwelijk of vaste relatie met contract)
 7. je krijgt onverwacht een nieuwe baan (of wordt ontslagen
 8. lees de volledige lijst redenen 

Bij de gewone annuleringsverzekering is het allemaal vrij strak omschreven, maar het zou kunnen dat er redenen zijn die voor jou wél belangrijk zijn, maar niet in deze lijst voorkomen. Daarvoor heeft Europeesche Verzekeringen de Allrisk verzekering.

2. Allrisk Annulering – Wat is verzekerd en wat krijgt u vergoed?

Eerst de officiële omschrijving:

“Kiest u voor  Allrisk Annulering? Dan mag u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken wanneer u vindt dat u daar een goede reden voor heeft.

Wij vergoeden 75% van uw annuleringskosten of van de afbrekingsvergoeding. Dit in geval het een reden is die niet onder de ‘normale’ annuleringsdekking valt dus.
Zelf neemt u 25% voor uw rekening.

U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer:

– U geen zin heeft in de vakantie;
– U vindt dat het te veel regent of vervelend weer is;
– De reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
– U vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft. “.

Wanneer dan wel? 

Het gaat er vooral om dat het een gebeurtenis is in uw privésfeer die onverwacht optreedt.

Denk hierbij aan persoonlijke redenen (dit zijn puur voorbeelden)

 • een relatie (zonder huwelijk of samenlevingscontract) loopt spaak
 • werkgerelateerd moet je bijvoorbeeld naar een bijeenkomst die onverwacht is
 • je surfspullen die je mee zou nemen worden niet geleverd
 • je camper die je zou kopen wordt niet op tijd opgeleverd
 • je krijgt een surfersoor waardoor je niet meer het water in kan
 • bij twijfel kan je altijd even bellen….

Omdat deze redenen dus niet onder de normale dekking vallen keert Europeesche Verzekeringen niet 100% uit, maar 75%. De rest is voor eigen risico.

Verzekerde bedragen.

We bieden 2 verzekerde bedragen: 1500 of 3000 euro per persoon per reis. Dit betreft de maximale bedragen die uitgekeerd kunnen worden.

Prijzen

Prijzen voor de annulering varieert op basis van de gezinssamenstelling. In ons afsluitformulier kan je de prijs zien voor jouw persoonlijke situatie.

Indicatie:

Gewone annulering: 
1 persoon, 1500 euro dekking: 55 euro per jaar
1 persoon, 3000 euro dekking: 96 euro per jaar

Allrisk annulering:
1 persoon, 1500 euro: 70 euro per jaar
1 persoon, 3000 euro: 140 euro per jaar

Annulering toevoegen aan je polis?

Standaard is een annuleringsverzekering niet inbegrepen bij ons, dus als je een variant wilt afsluiten mail ons dan op info@sportzeker.nl en geef dan door welke verzekering je wilt. Vergeet niet in deze mail je polisnummer te vermelden, anders kunnen we je polis er moeilijker bij pakken.

Als laatste: de zaakwaarnemer:

Een waarnemer is een persoon die niet meereist en uw vervanger of (zaak)waarnemer is als u afwezig bent. Bijvoorbeeld uw zakenpartner of de oppas van uw kinderen. U kunt deze waarnemer meeverzekeren. Dat betekent dat wij de kosten vergoeden als er iets met de waarnemer gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, een ongeval of overlijden.

Een voorbeeld: als de waarnemer overlijdt of onverwacht naar het ziekenhuis moet, en u daardoor eerder van uw reis moet terugkeren, vergoeden wij de kosten.

De naam van de waarnemer moet aan ons zijn doorgegeven. Voor deze dekking betaalt u extra premie (25 euro op jaarbasis). Wij vergoeden alleen de kosten als de waarnemer uitvalt door een verzekerde gebeurtenis en u geen vervangende waarnemer kunt regelen.

Recent Posts

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.