Waarom eigenlijk een Reisverzekering of materiaalverzekering?

We krijgen weleens de vraag: “waarom zou ik überhaupt een reisverzekering nemen? ik heb toch een zorgverzekering enzo?” Daarom deze blogpost.

Door een val tijdens het kiten je been breken. Ongelukkig uitglijden bij het zwembad. Of een ernstige voedselvergiftiging oplopen in Tarifa. Je denkt waarschijnlijk: dat overkomt mij niet. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo’n situatie is al onprettig genoeg, dan is het helemaal niet leuk als je ook nog eens de portemonnee moet trekken voor alle kosten die je door het ongeval maakt.

Een reisverzekering kan je in zo’n situatie beschermen tegen hoge kosten. Hier leggen we uit waarom een reisverzekering essentieel is en waarom Sportzeker een uitstekende optie kan zijn, vooral voor surfers. Sportzeker biedt een doorlopende reis- en materiaalverzekering in 1 aan, met aanvullend de mogelijkheid om een WA verzekering speciaal voor surfen af te sluiten. Hier leggen we uit waarom je als eerste een reisverzekering nodig hebt, en daarna de voordelen van een aanvullende dekking met Sportzeker.

Waarom een Reisverzekering?

Een reisverzekering biedt financiële bescherming tegen onverwachte gebeurtenissen tijdens je reis. Deze verzekering dekt onder andere:

 • Medische kosten: In veel landen zijn medische behandelingen veel duurder dan in Nederland. Voor een beenbreuk in Oostenrijk kan je bijvoorbeeld 10.000 euro kwijt zijn. In Nederland kost dezelfde behandeling 3000 euro. In de VS kunnen medische kosten oplopen tot 50.000 euro voor een blindedarmontsteking, terwijl dit in Nederland slechts 2500 euro kost.
 • Reisannulering of -onderbreking: Als je je reis moet annuleren of voortijdig beëindigen door onvoorziene omstandigheden zoals ziekte of een familie-noodgeval, dekt de verzekering de kosten.
 • Diefstal of verlies van bagage: Een reisverzekering vergoedt gestolen of verloren bagage, zodat je niet met lege handen komt te staan. Denk aan je boardbag die niet aankomt of diefstal van je surfspullen.
 • Noodhulp en repatriëring: Bij ernstige ongelukken of ziektes zorgt de verzekering voor vervoer naar een geschikt ziekenhuis of terugkeer naar huis. Een repatriëringsvlucht van Bali naar Nederland kan bijvoorbeeld 25.000 euro kosten.

Waarom een Reisverzekering als je al een Zorgverzekering hebt?

Een basiszorgverzekering vergoedt alleen spoedeisende medische zorg in het buitenland tot het bedrag dat de behandeling in Nederland kost. Omdat sommige zorgkosten in het buitenland veel hoger kunnen liggen, kan het resterende bedrag aanzienlijk zijn. Dat extra bedrag moet jij betalen zonder reisverzekering. Een reisverzekering dekt deze extra kosten, evenals extra reis- en verblijfskosten, zoals de hotelovernachting van je reisgenoot bij het ziekenhuis. Als je alleen reist, worden ook de kosten vergoed als een dierbare naar jou moet komen om je bij te staan.

Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering?

De keuze tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering hangt af van hoe vaak en hoe lang je reist:

 • Doorlopende Reisverzekering: Geschikt voor mensen die regelmatig reizen. Ga je langer dan 14 dagen op reis of maak je meerdere reizen per jaar, dan is een doorlopende verzekering vaak voordeliger. Weekendjes weg en meerdaagse festivals tellen ook mee als vakantie.
 • Kortlopende Reisverzekering: Ideaal voor mensen die af en toe op vakantie gaan. Deze verzekering dekt een specifieke reisperiode. De kosten zijn rond de 6% van de reissom. Voordeel van de kortlopende reisverzekering is dat je ook zakelijke reizen op deze manier kan verzekeren.

Waarom Overwegen om Sportzeker te Kiezen?

Sportzeker biedt unieke voordelen die de meeste andere verzekeringen niet hebben, vooral voor surfers.

 1. Uitgebreide Materiaalverzekering: Sportzeker biedt een materiaalverzekering tot €3500 per persoon, die je surfuitrusting het hele jaar door dekt, ook buiten vakanties om. Dit is een groot voordeel voor fanatieke surfers. Ook als je door eigen fout je spullen beschadigt dekt Sportzeker dit.
 2. Aansprakelijkheidsverzekering bij Surfongelukken: Optioneel kun je kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering voor schade die je anderen toebrengt tijdens het surfen. Dit is bijzonder nuttig, aangezien surfen inherent risicovol kan zijn.
 3. Specialistische Kennis en Ervaring: Sportzeker is ontstaan uit het surf-reisbureau Happysport en werkt samen met a.s.r. verzekeringen. Hun jarenlange ervaring in de surfwereld betekent dat ze precies weten wat surfers nodig hebben en hoe ze je het beste kunnen verzekeren.
 4. Betaalbare en Complete Dekking: Voor slechts €9,95 per maand krijg je een volwaardige doorlopende reisverzekering met aanvullende dekkingen specifiek voor surfers. Dit maakt Sportzeker niet alleen betaalbaar, maar ook bijzonder aantrekkelijk voor actieve watersporters.
 5. Aanvullende opties:
  1. Hulp en Huur vervoermiddel: waarom kiezen voor pechhulp onderweg? Ga je met de auto op vakantie en ben je niet op een andere manier verzekerd voor pech onderweg? Dan kan pechhulp en vervangend vervoer handig zijn om toe te voegen aan je reisverzekering. ,,Dat is altijd slim, maar zeker met deze sportzomer in het vooruitzicht. Je hebt het EK in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk.’’ Reis je langs de regio’s waar het allemaal gebeurt, dan kun je rekenen op extra files en bijbehorende problemen, zoals een oververhitte auto. En als je onderweg strandt met een auto die niet meer verder wil, betaal je de hoofdprijs voor een hotelkamer, zeker rondom Parijs. ,,Daarnaast zal er minder vervangend vervoer beschikbaar zijn. Dus laat altijd even je auto checken voor je op vakantie gaat.’’
  1. Annuleringsverzekering: je kan verschillende annuleringsopties meeverzekeren. Voor 1500 euro of 3000 euro per persoon. En Sportzeker heeft een Allrisk variant, die extra mogelijkheden biedt om te annuleren die voor jou onverwacht en dringend zijn. Laat je informeren.
 6. Klanttevredenheid en Betrouwbaarheid: Klanten van Sportzeker zijn zeer tevreden over de uitgebreide dekking en de persoonlijke service. Bezoek hun Facebook-pagina om te zien hoe tevreden klanten genieten van hun tijd op het water.

Wat is Gedekt aan surfspullen bij Sportzeker?

Sportzeker dekt een breed scala aan gebeurtenissen die specifiek relevant zijn voor surfers:

Voorbeelden van gedekte schade:

 • Kapotte kites en gebroken boards: Of het nu door een val komt of door een grote golf, je materiaal is verzekerd. Ook als het je eigen fout is.
 • Vervoerschade: Schade aan je surfuitrusting tijdens een vlucht is gedekt.
 • Medische kosten en reddingsacties: Onvoorziene medische hulp en reddingsacties zijn verzekerd, zodat je altijd de zorg krijgt die je nodig hebt. Dus als jij met een boot of helikopter van het water wordt gehaald is dat verzekerd.
 • Niet aankomen van bagage: Sportzeker verzekert je gehele boardbag met spullen tot 3500 euro per persoon.

Conclusie

Een reisverzekering is een essentiële bescherming voor iedereen die op reis gaat. Het biedt gemoedsrust en financiële bescherming tegen onverwachte gebeurtenissen. Voor surfers biedt Sportzeker een unieke combinatie van reis- en materiaalverzekering in 1, met een focus op de specifieke behoeften van watersporters. De uitgebreide dekking en betaalbare tarieven maken het een uitstekende keuze voor iedereen die zorgeloos van zijn of haar surfavonturen wil genieten.

Kies voor Sportzeker en geniet zonder zorgen van jouw tijd op het water!

Kijk op www.sportzeker.nl voor meer informatie en ga naar www.sportzeker.nl/afsluiten om hem af te sluiten.

Recent Posts

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.