Van Zoet naar Zout workshop, met praktijk!

Heb jij als watersporter altijd een stap willen maken van binnenwater naar de zee? Doorstromen naar een hoger niveau en deze nieuwe uitdaging (veilig) aan willen gaan?

MSportment biedt op locatie Hartbeach op Scheveningen een interactieve theoretische workshop van ‘Zoet naar zout’ aan. Tijdens deze workshops nemen ervaren bandingsportende lifeguards je mee in de werking en elementen van de zee.

Je leert hoe je met plezier en veilig(!) op zee kan windsurfen, kiten en/of suppen. Aspecten welke voor jou als toekomstig brandingsporter belangrijk zijn om te weten komen aan bod. Denk hierbij aan:

  1. de werking van de zee qua stroming en golven.
  2. hoe bekijk je de voorspellingen qua wind en golven
  3. hoe kies je jouw moment om het water op te gaan?
  4. Hoe zorg je dat je goed voorbereid het water op gaat?
  5. wat moet, kan je doen, als er op zee iets gebeurd?

Na de theoretische workshop is er de vrijwillige mogelijkheid om op eigen initiatief in de zee te gaan zwemmen om de werking van de zee zelf te ervaren. Er zullen dan lifeguards mee gaan er er worden zwemboeien meegegeven om te ondersteunen in het veilig zwemmen in zee.


Praktische informatie:

Kosten: 30 euro per persoon, maar voor Sportzeker leden GRATIS (op vertoon van je polisnummer).

Aanmelden voor de gratis clinic via info@sportzeker.nl . ‘Niet Sportzeker’ klanten kunnen zich aanmelden via Mara Van der Schaaf Info@msportment.nl .

Huur wetsuit bij Hartbeach: 7,50 euro
Data en tijdstippen: 18 juli eerste sessie
Tijdstip:
-vanaf 18:30 ontvangst met koffie- en thee
-workshop: 19:00 tot 21:00 uur.
-minimaal 6, max 12 deelnemers

Meld je voor 14 juli aan, en maak een eerste stap richting de zee!
De workshops worden gegeven door Lifeguards en ervaren brandingsporters.

Mara is van jongs af aan een fanatiek watersportster en heeft zo’n 19 jaar geleden zelf de overstap naar zee gemaakt. Ze begon met windsurfen in Wijk aan Zee, waar ze regelmatig met windsurfen de ‘walk of shame’ heeft gemaakt. Als fanatiek en ervaren brandingsportster in SUP, surf, windsurfen en kitesurfen deelt ze haar kennis en kunde graag met anderen.

Sam is op zijn jonge leeftijd zeer talentvol als brandingsporter en allround lifeguard. Een natuurlijke instructeur en ambassadeur voor het sporten en de veiligheid in en op zee. Als opstapper/aankomend schipper bij Jumpteam Scheveningen kent hij de zee als geen ander en heeft hij al meerdere brandingsporters uit zee gered. Hij doet mee aan een van de nieuwste en moeilijkste disciplines in het surfen: foil-kiten. In Scheveningen is niemand zo bedreven en gedreven op een foil in de golven als Sam.

Robert maakt net als Sam deel uit van team Scheef. Dit is een initiatief waarin Scheveningers actief aan de slag zijn in en rondom veiligheid in en op zee in Scheveningen. Als lifeguard, opstapper bij het Jumpteam helpt Robert bij reddingen op zee. Zelf is hij een fanatiek kitesurfer. Robert heeft beginners op zee gezien, waardoor hij weet wat ze tegenkomen en nog hebben te leren. Hij draagt graag zijn opgedane kennis en kunde over.

Recent Posts

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.