Wat krijg ik vergoed?

Als ik in Nederland en het buitenland mijn materiaal beschadig is het dus verzekerd. Maar tegen welke waarde? Wat krijg ik nog terug? Hetzelfde geldt voor diefstal, wat krijg ik nog terug?

Als herstel door middel van reparatie mogelijk is dan worden de herstelkosten vergoed, maar nooit meer dan wij zouden betalen voor onherstelbare beschadiging.
Bij verlies, diefstal of als herstel niet mogelijk is dan wordt uitkering verleend op basis van:
  • Nieuwwaarde, voor materiaal niet ouder dan 1 jaar, onder aftrek van eventuele restanten. Je moet kunnen aantonen dat het materiaal niet ouder is dan 1 jaar, anders zal uitkering worden verleend op basis van dagwaarde.
  • Dagwaarde, voor materiaal ouder dan 1 jaar, onder aftrek van eventuele restanten.

Ook 2e hands materiaal is verzekerd, je moet wel proberen een bon te krijgen, in ieder geval alles in het werk zetten om het aantoonbaar te maken dat het van jou is. Maar het wordt wel vergoed. Alleen het 1e jaar, waarin een nieuwwaarde uitgekeerd wordt moet je wel een bon hebben om hier aanspraak op te maken. Koop je iets nieuw het 1e jaar, maar kan je geen bon overleggen bij schade, wordt ook een afschrijving toegepast.

Voor alle schades en total loss verklaringen geldt een eigen risico van 50 euro die van het uit te keren bedrag wordt afgehaald.

Recent Posts