U kunt een extra dekking kiezen voor hulp en huur van uw vervoermiddel (25 euro per jaar).

Met deze dekking heeft u recht op hulp wanneer uw vervoermiddel, of de bestuurder, uitvalt. Dit geldt voor personenauto’s, campers, motoren en scooters met een Nederlands kenteken waarmee u vanuit Nederland op reis gaat. Het besturen van dit vervoermiddel moet toegestaan zijn met een rijbewijs A, B of BE. U bent dan verzekerd in Europa.
Valt het vervoermiddel waarmee u de reis maakt uit? En is het niet mogelijk het vervoermiddel binnen twee werkdagen weer te kunnen gebruiken? Dan kunt u een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum. Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland en niet voor huurauto’s die in het buitenland gehuurd worden. Kijkt u voor de volledige dekking in onze polisvoorwaarden of vraag uw verzekeringsadviseur om advies.

Wat krijgt u vergoed?

Het overzicht met dekkingen op deze pagina toont wat u maximaal vergoed krijgt.
De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis. Is dit anders, dan staat dat erbij. Met kostprijs bedoelen wij dat wij de schade volledig vergoeden.

Hulp en Huur vervoermiddel Bedrag
Alleen na toestemming Europeesche Hulplijn
Hulp en repatriëring van uw voertuig Kostprijs
Huur vervangend vervoermiddel per dag (maximaal 30 dagen) € 125,-
Extra verblijfskosten, per dag (maximaal 10 dagen) € 75,-
Berging, bewaking, stalling en vervoer van uw voertuig € 1.000,-
Arbeidsloon bij reparatie langs de weg € 150,-
Verzending onderdelen € 150,

Als je deze dekking wilt toevoegen mail ons dan even met je polisnummer erbij en de gewenste ingangsdatum. Dan voegen we het toe.